Ordf. har ordet 20 november 2018

Så går vi med snabba steg mot årets slut!
Nu återstår en ytterligare träff för damernas vandringsgrupp med avslutning på Kroatorpet i Huskvarna. Två ”tävlingar” i boule återstår med avslutning på luciadagen den 13 december.

Vandringsgruppen har avslutat säsongen med besöksrekord, 36 deltagare vid Räddningstjänsten och lunchträffarna har också avslutats i november.
Styrelsen har vid sitt sammanträde i november avtackat Gerd Cederholm för sina sex år i styrelsearbetet. Hon erhöll en liten blomma och en blomstercheck för senare användning.

Tack Gerd! Julbord och adventsbesök i Bankeryd står för dörren!


God Jul och Gott Nytt År !!!
/Bruno
 -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Ordf. har ordet 5 september 2018

Så har då den torraste och varmaste perioden i våra liv nått sitt slut och vi går in i hösten med tillförsikt.
I går startade höstens verksamhet med vandringsgruppen som kom i gång med besked, inte mindre än 27 medlemmar vandrade i Gräshagsterrängen (bra!) I morgon den 6/9

är det boulesektionens tur och på fredag blir det höstens första träff på Lindgården.
Vi går sedan vidare med första promenaden för damerna på måndag den 10/9. På onsdag går höstresan av stapeln, sedan är verksamheten i full gång!
Alla är välkomna i gemenskapen!!! Ta del av verksamhetsinnehållet i aktivitetsplanen!
Styrelsen hoppas ni alla har haft en skön sommar även om den ibland har upplevts som en aning påfrestande med höga temperaturer dygnet runt.


Med hälsning från era kamrater i styrelsen
Bruno

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ordf. har ordet 7 maj 2018
Vid 18-tiden den 7 maj 2018 i ett härligt sommarväder skriver jag några rader som beskriver "vårterminen" i vår förening.
Som vanligt har våra funktionärer i de olika sektionerna skött verksamheten på ett berömvärt sätt. För detta tackar vi alla!!! Våra verksamheter har varit välbesökta hela säsongen!
Det är skönt att få delta med en insats i en förening som siktar framåt i en positiv anda!
Under våren har ganska många sjukbesök gjorts, bland annat efter olyckshändelser och allehanda "krassligheter". Ett par besök med blommor från föreningen efter fyllda 90 år har också gjorts. I båda fallen i efterskott eftersom båda hade avböjt uppvaktning i lokaltidningen. De "slapp" inte besöket ändå.
Nu återstår bara damernas sista promenad den 14 maj och onsdagens vårresa (9/5) till Linköping innan vårens verksamhet kan läggas till handlingarna.


Föreningsstyrelsen ber att få önska alla en härlig och uppiggande sommar med olika trevliga inslag i vardagen !!!
/Bruno

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ordf. har ordet 5 februari 2018
Strax före jul 2017, den 19 december, avled vår kollega och vän Carl-Erik Möllbom i en ålder av 86 år. Våra tankar går tillbaka till minnen tillsammans med Carl-Erik, men också till

makan Maj som också är vår kollega och mångårig vän!
I övrigt har verksamheten för säsongen kommit i gång. Senast startade träffarna på Lindgården i fredags den 2 februari. Premiären besöktes av omkring 35 medlemmar vilket var bra med tanke på väder och vind.
I tur är nu damernas promenad måndagen den 12 februari! Vandringsgruppen "ligger lågt" till mars månad.
Boule spelar vi för tredje gången efter nyår nu på torsdag. Här skadar det inte med lite nya "tävlande".


Vi har roligt tillsammans, välkommen till Hovslätt!

/Bruno

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ordföranden har ordet 17 december 2017
När det här skrivs är det bara en vecka kvar till julhelgen och vår verksamhetshöst har just avslutats. Det känns bra att få leda arbetet i vår föreningsstyrelse, omgiven av solidariska, hängivna och positiva medarbetare. Dessutom mycket goda vänner.
Alldeles nyss avslutades först damernas promenader med en promenad i omgivningarna där Marianne bor på Ståltorpsgatan och med ett härligt luciatåg med daghemsbarn från ett närbeläget “dagis”. Välbesökt som vanligt avslutades hösten med en smörgåstårta! Tack till Marianne och Kerstin!


Ännu senare, i torsdags, avslutades boulesäsongen med att sexton deltagare “tävlade” med varandra på fyra banor (två MOT två). Det rådde som vanligt en mycket god och kamratlig stämning. Vid kaffepausen, där vi bjöds på räksmörgås av föreningen och två mycket goda hembakta kakor av Birgit Melin så pratades det om både det ena och det andra som hänt under året. Tack till Lars-Ola och Marianne!


Vandringarna och träffarna på Lindgården avslutades redan i början av november och finns redovisade på hemsidan.
Här är våra “trivselgubbar” Bengt och Göran värda, som vanligt, en stor GULDmedalj vad gäller Lindgården och vad gäller vandringarna tillkommer ett tack till Ragnar som hjälper Bengt! Han är dessutom vårt “webbsnille” och sköter hemsidan och alla reportage som rapporteras in (Ragnar).
I höst har en nyhet dykt upp, nämligen stenugnsbakning i Ödestugu. Här har NilsG med sin Anna-Greta ställt upp två dagar och eldat, köpt in tillbehör och fixat lunch åt inte mindre än tjugonio deltagare (sexton dag ett och tretton dag två). Ett mycket uppskattat arrangemang bland deltagarna. Titta gärna på bilderna som förmedlar en bra bild av stämningen i lokalerna. Finns på hemsidan under rubriken Bakning i Ödestugu. Ett stort tack till eldsjälen NilsG och hans Anna-Greta!
Välkomna till vårvinterns begivenheter, som börjar redan i januari med att boulesektionen startar upp. Resten av aktiviteterna kommer i gång under februari och mars.


Alla medlemmar tillönskas en lugn och rogivande Jul och ett GOTT NYTT ÅR!
/Bruno

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ordföranden har ordet 8 november 2017
Nu är snart hösten på väg in i vinter och det nya året närmar sig med stormsteg! Vår verksamhet har haft en mycket hög besöksfrekvens under hela hösten. Som exempel på detta kan nämnas att trettioen deltagare gick med i säsongens sista tisdagsvandring med avslutningsfika i NTF:s lokaler nere på öster.

Boulen har två omgångar kvar på programmet och damernas vandring en gång i december. Snart är det dags för julbord, i år på Mäster Gudmunds Källare vid Kapellgatan, den 1/12! Anmälan till Sigge (se hemsidan). Adventsgudstjänst den 3/12 i Huskvarna Kyrka. Lucia i polishuset den 13/12. Anmälan till Göran N (se hemsidan).


Vid årsmötet i oktober kom upp ett förslag om att samordna damernas och herrarnas vandringar till tisdagarna. Beslutades att hänskjuta frågan till föreningsstyrelsen, som nu har kommit till ett BESLUT enligt följande.........Damernas vandringar består i samma form som tidigare! Tisdagsvandringarna består också som tidigare, men byter namn från "herrarnas vandring" till "vandringsgruppen" på hemsidan. Detta stämmer bättre med verkligheten då denna vandring är öppen för alla!
Delta gärna i de verksamheter som återstår under resten av hösten !!!


Så vill jag rätta till ett FEL i Aktivitetsplanen för 2018. Det gäller tisdagsvandringarna där datumen för september är fel angivna. Ska vara 4, 11, 18 och 25! Ändra detta om ni vill, annars vet ni ju mycket väl att det är vandring varje tisdag under säsong.


Vi hörs igen före helgerna och efter "bakdagarna" i Ödestugu !
/Bruno

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ordföranden har ordet 30 maj 2017
Efter den sista aktiviteten under vårsäsongen, vandringen den 30 maj, sätter jag mig för ett bokslut för första halvåret.
Jag har inte funnit det nödvändigt att skriva under våren, eftersom den har förflutit på ett lugnt och bra sätt. Alla aktiviteter som vandringar (både damer och herrar), möten på Lindgården, boule-sektion och vårresa har redovisats i vederbörlig ordning under respektive flik på hemsidan. Ta gärna del av denna “redovisning” med bilder under flikarna! Här finns mycket matnyttigt.


Det är mycket tillfredsställande att kunna konstatera att deltagandet i de olika aktiviteterna är i stigande (mycket bra deltagande) under det första halvåret 2017.
Jag ber att få framföra ett varmt tack till de ansvariga i respektive sektion som har, som vanligt, gjort bra ifrån sig!!! Ett särskilt tack till våra “trivselgubbar”, Ingrid som ofta är bildredaktör och skribent och till vår webbredaktör Ragnar som gör en stor insats. TACK!!!
Jag vill också så här innan sommaruppehållet tacka kamraterna i styrelsen för den goda anda som råder i “gänget”!


Alla medlemmar och läsare av denna hemsida tillönskas en härlig och skön sommar och välkommen tillbaka till höstens aktiviteter!!!
Det börjar redan någon vecka in i september på alla plan. Höstresan kommer efter att sektionerna just har startat verksamheten så se upp på hemsidan när det “kallas” till höstresa.
Våra trivselgubbar Bengt/Göran vädjar om tips om såväl resmål som föredragshållare på Lindgården så hjälp gärna till med “tänkandet.
/Bruno

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ordföranden har ordet 18 december 2016

En medlem sedan många år tillbaka har gått ur tiden. Vår vän och kollega Lennart Elofsson avled i slutet av oktober 2016 i en ålder av 83 år. Begravningsgudstjänsten avhölls i Rogberga kyrka i november. Inte mindre än ett tjugofemtal gamla arbetskamrater följde Lennart till den sista vilan och hedersvakt i kyrkan vid Jönköpings Polisförenings vackra standar stod kollegan Patrik Hemming.
Verksamheten har nu gått in i vila sedan damernas sista promenad med avslutning har genomförts (16 deltagare). Ännu senare avslutade boulesektionen sin verksamhet, nämligen den 15 december med täta matcher i Hovslätt. Även här 16 deltagare. Herrarnas vandringar slutade i november liksom lunchträffarna. All den här återkommande verksamheten har haft fler deltagare än tidigare, vilket är glädjande för oss alla!
Däremot var det färre deltagare på adventsbesöket i Ljungarums kyrka och på resan till julbordet på Sandsjö Värdshus än vad som är vanligt. En negativ trend har kanske inletts?
Nu återstår bara att tacka alla sektionsfunktionärer för allt nerlagt arbete under året och att önska alla
FUNKTIONÄRER OCH MEDLEMMAR EN RIKTIGT GOD JUL OCH ETT GOTT NYTT ÅR !!!

Vid pennan Bruno

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ordföranden har ordet 2016-09-24
Nu har all verksamhet "hoppat igång"! Det har börjat bra med stor tillslutning av medlemmar vid de olika aktiviteterna. Det kan nämnas att den första tisdagsvandringen var deltagarantalet inte mindre än 25 stycken bra!). Den första lunchen på Lindgården, då vi gästades av förre överläkaren vid medicinkliniken på länssjukhuset Leif Ockander, var 45 medlemmar närvarande (utmärkt.) Damernas vandring var 13 medlemmar med, vilket är bra!
Vid våra bouleträffar är de "gamla vanliga" som dyker upp. Här finns det utrymme för flera nya deltagare. Det är en trevlig samvaro ska ni veta.
Nu är det snart årsmöte i föreningen, nämligen den 21 oktober kl. 14.00 på Lindgården. Kallelse kommer i början av oktober i brevlådan!

/Bruno

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Info i JPPF 12 juni 2016
ÄNDRING I AKTIVITETSPLANEN!!!
Den planerade “höstresan” den 17 augusti flyttas till den 14 september!!! Styrelsen tillsammans med våra trivselgubbar har gjort bedömningen

att det är bättre att inte “störa” sommaren med två resor (maj och aug).
Vår verksamhet hinner också starta på flera plan innan resan går i september.
Med hopp om att detta passar medlemmarna tillönskas alla en trevlig sommar!!!
/Bruno
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Info i JPPF 26 maj 2016
Nu är verksamheten under vårsäsongen 2016 tillända, bortsett från den sista vandringen måndagen den 31/5 i Långserum med Sven Eckerström som anordnare.
Vi har haft en ganska kall och efterhängsen vår ända fram till att sommaren gjorde ett tillslag i början av maj. Sedan har vädret varit fullt godtagbart.


Våra sektioner har varit mycket välbesökta under säsongen.
Boulesektionen i lokalerna ute i Hovslätt har haft sina vanliga deltagare, som försökt att komma nära “lillen”! Marianne och Lars-Ola har skött det hela med den äran.
Damernas promenader har varit välbesökta i regi av den nya duon Marianne Pettersson och Kerstin Ekman, som nu har blivit varma i kläderna.
Herrarnas (och en del damers) vandringar har varit mycket välbesökta under säsongen. Deltagarantalet har stigit till att vara runt 30 vandrare emellanåt.
Här är Bengt Hultqvist och Ragnar Staversjö värda ett stort tack. De enskilda arrangörerna ska inte glömmas!
Lunchträffarna på Lindgården har också ökat deltagarantalet (bra). Vi har slagit deltagarrekord en enskild fredag, då filmen om Calle Örnemark visades av Christer Möller och hans redigerare. Då var vi inte mindre än 64 deltagare! Här riktas ett varmt tack till våra eminenta “trivselgubbar” Bengt och Göran, som gör en stor insats!!


Majresan gick i år till Ekenässjön/Vetlanda och Skirö. I ett underbart resväder avgick bussen från A6 08.00. Första stoppet var i Ekenässjön, där vi fick bevista ett synnerligen fint museum och lyssna till flera intressanta guider från hembygdsföreningen. Under den här delen av resan serverades förmiddagskaffe.
Vi åkte sedan till det vackert belägna Östanå Värdshus för en förträfflig lunch. Här anslöt förre rektorn vid Stadsgårdsskolan i Råslätt, Karleric Eiderbrant. Han härstammar från Skirö och var vår ledsagare under eftermiddagen i den vackra naturen. Vi hann med besök i Skirö kyrka och Frenillas bod ute på landet.
Tillbaka i Ekenässjön blev det kaffe på ett nybyggt äldreboende i samband med en utförlig information från föreståndarinnan och vår pensionerade kollega Ejlon Johansson. Han har varit med under tillskapandet av boendet i sin roll som politiker i Vetlanda. Sedan bar det av mot Jönköping och vi var hemma 18.30!

Ett stort tack till Bengt och Göran för den mycket intressanta och vackra resan!!!
Tack också till Göran Grimmark som rattar bussen så elegant!

Sedan förra “ordf. har ordet” gavs ut har ytterligare två medlemmar lämnat oss.
Under våren har först Agneta Adolfsson avlidit i en ålder av 71 år. Begravningsgudstjänsten avhölls i Huskvarna kyrka, där ett antal medlemmar mötte upp.
Senare under våren avled föreningens ålderman två veckor före sin 96-årsdag, nämligen kriminalkommissarien Carl-Anders Gundemark. Begravningsgudstjänsten för honom skedde i kretsen av familjen. I båda fallen har föreningen uppvaktat med gåvor till anbefallda gåvomottagare.
Alla medlemmar tillönskas nu en härlig och vederkvickande SOMMAR!!!


Vi träffas den 2 september på Lindgården, där förre överläkaren vid medicinkliniken på länssjukhuset, Leif Ockander, kommer att berätta om THX-doktorn, Flahultarn och doktor Hjorton. Väl mött!
/Bruno

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Info i JPPF 13 mars 2016
Nu har verksamheten kommit i gång på allvar under vårsäsongen i och med att vandringarna startar även på herrsidan den 15 mars. Damerna går sin andra vandring för säsongen i morgon måndag den 14 mars då man vandrar "Rocksjön runt" med start vid Hasse på sjökanten.
Den senaste lunchträffen på Lindgården fick vi träffa polissonen och konstnären Calle Örnemark i en film gjord av vår medlem Christer Möller. Han hade följt Calle, numera avliden, under de senaste 30 åren. Det var en välgjord och mycket trevlig dokumentär som uppskattades av de många besökarna. Det var rekordmånga besökare på lunchträffen, nämligen 67 stycken!!
Dessvärre har ytterligare en medlem avlidit då Leif Poppeldal avled den 21/2. Han var make till vår kollega i sambandscentralen, Birgit Poppeldal. Begravning i Norrahammars kyrka den 16 mars kl 13.00.

/Bruno

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Info i JPPF 30 januari 2016
Nu börjar verksamheten att komma igång så smått. Boulen har startat, damernas promenader är på gång och nästa fredag är det dags för första lunchträffen på

Lindgården - 5 februari 13.30!!!
Ytterligare en medlem har lämnat oss genom att Leif Hagberg gick bort förra lördagen den 23 januari efter en tids sjukdom. Han skulle fylla 92 år under 2016. Begravningsgudstjänsten äger rum i Östra Kapellet fredagen den 12 februari kl. 12.30

/Bruno

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Info i JPPF 12 december 2015
Föreningens äldsta medlem, Else-Marie Lundström, har gått ur tiden. Hon var född 1918-04-16 och avled 2015-11-26. Hon skulle ha fyllt 98 år till våren. Så sent som den 9/11 besökte Johnhenric Stegemyr Else-Marie i hennes nya bostad i ett äldreboende i Norrköping. Han överlämnade en chokladkartong från föreningen. Nu är våra åldermän i föreningen Carl-Anders Gundemark och Erik Kroon, båda 96 år våren 2016!!!
Verksamheten för hösten har varit intensiv i de olika sektionerna. Nu återstår bara damernas promenad på måndag den 14 december som avslutas med en träff i Kungsporten, Huskvarna. Damernas vandringar har varit välbesökta under hösten.
Herrarnas (och med hjälp från några hugade damer) vandringar har avslutats med samkväm i Stavåkrastugan i Hovslätt. Den sista vandringen deltog inte mindre än 33 medlemmar. Vi får väl tro, att det var den lekamliga utspisningen som drog till sig intresse. Här gjorde Bengt Hultqvist, Göran Nilsson och Görans Gunilla en stor insats för trivseln !! TACK !!!
Boulesektionen hade sin avslutningstävling den 10 december i Hovslätt. Efter "tävlingen" var det avslutning med kaffe och smörgåstårta i Hovslätts Hembygdsgård. Värdar var Lars-Ola Lengqvist och Marianne Petersson med stor hjälp av återigen Göran Nilsson, som dyker upp överallt. Bilder finns på hemsidan under fliken boule.
Adventsgudstjänsten som vi i år besökte var i Lekeryds kyrka söndagen den 29 november. Drygt 30 av våra medlemmar mötte upp och de flesta av dem deltog också i det efterföljande kyrkkaffet. Ett personligt tack från föreningen till församlingens kyrkoherde Conny Engqvist överbringades av Bruno Ödman.
Lunchträffarna på Lindgården har under hösten varit välbesökta och mycket intressanta. Här gör våra trivselgubbar Bengt och Göran en stor insats!
Höstresan gick i år till Vadstena med sightseeing per "tåg" i stan. En mycket intressant guide spred kunskap om historien om Vadstena kloster och allt annat värt att veta. Bra lunch i Vadstena. Eftermiddagskaffet i Hästholmen med möjlighet att titta på hamnen och den natursköna omgivningen. Åter ett fint arrangemang av Göran och Bengt!
Bastugänget har haft en svår höst!!! Tillgängligheten till polishuset och bastun har försvårats av säkerhetsskäl - passerkorten har dragits in och hur det blir på det nya året är skrivet i stjärnorna!!! Slutligen har årets julbordsutflykt till Sandjö Värdshus gått av stapeln den 4/12. 41 mycket belåtna och MÄTTA medlemmar återvände på eftermiddagen till A6 parkeringen. Vi skjutsades som vanligt på ett lugnt och säkert sätt av Göran Grimmark.


ALLA MEDLEMMAR TILLÖNSKAS EN GOD JUL OCH ETT GOTT NYTT ÅR !!!

Bruno🎄🎄🎄

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Info 2015-09-14
Hej alla medlemmar............ nu har sommaren snart gått över i höst! Alla våra verksamhetsgrenar har nu börjat höstjobbet.

Boulen var först ut den 3/9, men denna gången sammanföll det med Adelövs Marknad, varför det bara "dök upp" åtta (8) medlemmar med sina klot.

Vi hoppas på bättring på torsdag denna veckan, den 17/9!!!                                                                        
Första lunchträffen gick av stapeln fredagen den 4/9 med trubaduren Nersäter som gäst. Här var vi 41 medlemmar på premiären. Mer än godkänt!

Herrpromenaderna är i gång och premiären var förra tisdagen ute i Ambo hos Ulf Zackrisson. Ambo ligger bortom Bottnaryds kyrka vid Svansjön. Här kom 21 deltagare - BRA!

Dampromenaderna började i dag den 14/9. Hur många och var är jag inte uppdaterad på, men jag är övertygad om det var trevligt i nästan sommarvarmt promenadväder!

Bastubadarna har ju säsong hela året så där maler det väl på i gamla spår. Det är styrelsens förhoppning att vi så gott det går deltar i alla begivenheterna.

Redan nu vill jag flagga för att nästa månad är det årsmöte i föreningen så att ni bokar upp den dagen, fredagen den 23 oktober!!!


Det kommer kallelse i god tid !!!

/Bruno

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Info i JPPF 4 juli 2015
Som ni väl uppmärksammat har vår hemsida "legat nere" i mer än en månad. Någon eller några ynkliga "hackare" har stört verksamheten. Det har emellertid nu
åtgärdats genom en gedigen insats av Olle Sjöö och Ragnar Staversjö. Hemsidan är igång igen!!! Tack för insatsen Olle och Ragnar!!!

Uppbyggnaden av den "nya" hemsidan fortsätter och ni läsare är välkomna med inlägg och idéer om framtiden
Själv kom jag hem från en bilresa i Europa till helgen, och har varit företrädesvis i Moseldalen där vi har bott en vecka i den vackra staden Bernkastel. Vi har rest norr
och söderut i dalen och besökt många vackra byar längst Mosel. Flera besök och vinprovningar har genomförts och en del fina Rieslingviner finns med i packningen hem
Efter detta har vi bott några nätter i en vacker stad i Hartz nämligen Goslar. Detta är en mycket gammal och vacker stad med tjusig bebyggelse.

Innerstaden är oerhörd vacker med sin gamla bebyggelse. Vädret har varit jättebra med sol och 25 - 26 grader.

När det bar av hemåt lovade vädertjänsten att det skulle bli 38 - 40 grader varmt, varför det kändes helt okay att komma hem till "bara" 30 grader här hemma.
Hoppas ni har det bra med allt och att ni njuter av sommaren som nu tydligen ska bytas mot mer normal svenskt sommarväder kommande vecka.........

/Bruno
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Info i JPPF 20 maj 2015
Nu står sommaren alldeles strax för dörren! Det innebär som vanligt att verksamheten går ner på sparlåga i och med att sektionernas verksamhet gör uppehåll.
Våren 2015 har varit intensiv på många sätt. Bland annat har deltagarrekord satts för deltagande i lunchträffen på Lindgården då vi hade 53 deltagare vid en fredagsträff.

Den 13 maj slogs deltagarrekord i antalet resenärer på vårresan till Hönö/Öckerö, då 64 deltagare reste med bussen till västkusten (inkl. chauffören Göran G). För övrigt en synnerligen intressant och trevlig resa.
Vandringssektionerna för både herrar och damer har haft mycket välbesökta vandringar under våren. Boulesektionen har också haft välbesökta “tävlingar” i Hovslätt två gånger i månaden. Boulesektionen var inbjuden av boulespelande pensionärer i Örserum i måndags den 18 maj. Tolv av våra medlemmar hade hörsammat kallelsen till

match i Örserum. Stig Rickemark hade ordnat kontakten med spelarna från Örserum, där han har sin sommarbostad.

Dessvärre visade det sig att Örserum var bäst och vann matchen!!
Ett stort tack till sektionsledarna för nedlagt arbete och ett särskilt STORT TACK till Göran Nilsson och Bengt Hultkvist, som gör en för föreningen mycket värdefull insats

som våra uppskattade “trivselgubbar”!!! Alla medlemmar tillönskas en härlig SOMMAR!!!


Till sist kan meddelas att den 20 maj 2015 är vi 219 medlemmar i föreningen!
/Bruno

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Info i JPPF 11 april 2015

Fredagen den 10 april 2015 gick lunchmötet av stapeln i ett alldeles underbart vårväder.
Nytt deltagarrekord enligt Göran Nilson, 53 personer. Hasse Paulsson från Hovslätt visade fantastiska bilder från resor till Island, Färöarna, Norge och från “hemmavid”.
Så till ett mycket sorgligt besked. Göran Stendahl, föreningens ordförande under 10 år och nu vår hedersordförande har lämnat oss. Han avled på sjukhuset i onsdags kväll (8/4) vid 18.20-tiden. Han hade som vi alla vet en svår sjukdom, som dessvärre inte kunde övervinnas. Göran var vid bortgången bara tre månader från sin 80-årsdag. Han lämnar ett stort tomrum efter sig i föreningen! Våra tankar går till Elisabeth och familjen.
Innan programmet påbörjades vid lunchträffen på Lindgården, så påkallades en stunds tystnad och eftertanke för att hedra minnet av våran vän Göran!
/Bruno

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Info i JPPF 9 mars 2015
Fredagen den 6 mars var det åter lunchträff på Lindgården där ett 40-tal medlemmar hade mött upp. Föredragshållare var Göran Nell, som talade om stadens original i svunnen tid. Innan föredraget påbörjades informerade ordföranden Bruno Ödman om att föreningen åter hade drabbats av sorg.Två medlemmar hade avlidit dagen innan lunchträffen, nämligen ….Siri Ostermark i en ålder av 84 år och Karl-Erik Hvirf i en ålder av 77 år (skulle fyllt om tre dagar).
Bådas minne högtidlighölls med en stunds tystnad och eftertanke.
Promenadgruppen som går varje tisdag börjar nu den 17/3 !!! Rune Johansson är arrangör och för den som vill åka “direkt” träffas vi vid Göransbergs Gård. På höger sida på vägen mot Carlfors Bruk.
/Bruno
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

INFORMATION 2015-01-21
Nu har vi kommit ett par tre veckor in på det nya året 2015!!! Verksamheten har så smått startat upp. Snabbast igång som vanligt har boulesektionen varit med start den 8 januari i hallen på Barrsätragatan i Hovslätt. Andra gången träffas vi i morgon den 22/1!! Fler deltagare är varmt välkomna!!!
Bastubadarna är med stor sannolikhet också igång!!!
Nästa aktivitet är lunchträffen den första fredagen i februari på Lindgården klockan 13.30! Möt upp!
Damerna börjar sina promenader andra måndagen i februari! Herrarna är mer svårstartade, börjar inte förrän i mars! Välkommen på alla aktiviteter!!!
Sedan vårt årsmöte och alltså inne i det nya verksamhetsåret har dessvärre ytterligare tre dödsfall inträffat bland medlemmarna…
Sven-Erik Rutström avled 2014-10-25 i en ålder av 81 år. Begravningsgudstjänsten avhölls i Skogskapellet på Skogskyrkogården i Jönköping
Ingemar Erikson avled 2014-11-26 i en ålder av 77 år. Begravningsgudstjänsten avhölls i Rogberga kyrka.

I båda fallen har kollegor och representanter från föreningens styrelse mött upp.
Gösta Karlsson (Gudrun Lords livskamrat) avled 2015-01-12 i en ålder av 79 år. Begravningsgudstjänsten kommer att avhållas i Ödeshögs kyrka 3 februari 2015.
/Bruno
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Information 2014-12-12
I slutet av kalenderåret 2014 har de flesta aktiviteter avslutats eller är alldeles strax på upphällningen ……….
Vandringsgruppens verksamhet avslutades i slutet av november i Bengt Hultqvists och Göran Nilssons regi. Vi bjöds in till en kortare vandring i Hovslätts villakvarter, ledd av Göran. Efter vandringen bjöds vi in till “avslutning” i Hovslätts Hembygdsgårds lokaler, där herrarna Göran och Bengt hade ordnat kaffe med goda frallor. Bengt visade bilder som omspände hela hans polistid (började med att visa en bild på den 15-årige Bengt på sin första moped). Bildsviten bjöd på mycket nostalgi och var uppskattad. 30 deltagare!!! Troligen rekord.
Boulegruppens verksamhet avslutades den 11 december med en sedvanlig “tävling” i lokalerna vid Barrsätragatan i Hovslätt. Efter väl förrättat värv lät de för dagen 13 deltagarna sig utspisas med smörgåstårta. Återigen blev Hovslätts Hembygds-förening plats för avslutning och värd var Göran Nilsson, aktiv även i denna förening!!!
Damernas sista vandring gick av stapeln den 8 december med en stadsvandring i centrala Jönköping med Östra Torget som startplats. Efter vandringen “utspisades” deltagarna hemma hos Brita Persson har förhandsinformation upplyst om. Författaren av dessa rader har ingen djupare information än så här

eftersom han befann sig på resa till Hamburg de första tre dagarna i veckan.
Bastubadarna lögar sig för sista (?) gången i år fredagen den 12 december och luciafirarna umgås i polishuset samma dags morgon !


Alla läsare tillönskas en GOD JUL och ett GOTT NYTT ÅR!!!
/Bruno
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Information 2014-11-09
Några rader från årsmötet och många bilder finns under uppslaget årsmötet 2014!!
Under måndagen den 10 november 2014 samlas styrelsen för sammanträde och "utskick" av lite information som brukligt efter avhållet årsmöte.
Ni kommer att få ett brev under veckan med B-post!
Följ utvecklingen/verksamheten i föreningen under de olika "flikarna" på hemsidan och ni får se, bland annat, en hel del bilder under olika träffar/aktiviteter.

/Bruno

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Information 12 oktober 2014
Promenader, lunchmöten och bouleverksamhet flyter på bra med många besökare. Detta är glädjande!
På förslag av medlemmen Erik Kroon har en polisson uppvaktats på sin 100-årsdag! Denne man bor i eget radhus i Bankeryd och vid uppvaktningen på högtidsdagen bjöd han på egentillverkad sockerkaka till “våra” uppvaktare Erik Kroon och Ove Wihlborg. Pappan som var polis och född under 1800-talet är det troligen ingen av nuvarande medlemmar som känner igen (han hette Skarp tror jag) llas våran Erik är som vanligt väl uppdaterad!
Ytterligare sjukdomsfall har dessvärre inträffat efter förra informationen på denna sida.
Nu går det med raska steg mot årsmötet…………………Glöm inte att anmäla dig/er senast den 19 oktober!!!
Väl mött fredagen den 24 oktober på Lindgården!

/Bruno
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Information 3 september 2014
Hej på er alla medlemmar!
Nu står vi inför återstarten av verksamheten. “Höstterminen” börjar med lunchträff på Lindgården den 5 september och den första vandringen börjar tisdagen den 9 september med Bengt Hultkvist som arrangör. Hoppas att sommaren har varit skön för det stora flertalet med både sol och bad. Värme har det ju inte saknats!
Dessvärre måste jag beröra en hel del sorgliga händelser också.
I maj månad avled Gunnar Axelsson i en ålder av 89 år. I juni månad avled Sten Karlsson i en ålder av 89 år. I juni månad avled Birgit Bäckström i en ålder av 69 år.
I juli månad avled Hasse Tengblad i en ålder av 81 år. De under sommaren avlidna medlemmarna har besökts av styrelserepresentanter under den sjukperiod som föregick dödsfallen. Vad gäller Birgit Bäckström, sambo till Magnus Wennblom, har detta inte hunnits med eftersom sjukdomen kom oberäknat plötsligt och förlöpte alltför snabbt.
I samtliga fall har styrelsen varit representerad vid begravningsgudstjänsterna. Kondoleansbesök har genomförts. Kondoleansbesök i ytterligare två fall (två fruar till medlemmar avlidna, där frun inte var medlem i föreningen).
I övrigt har styrelserepresentanter haft kontakt med och besökt sjuka medlemmar i såväl hemmet som på sjukhus med en liten uppmuntrande blomma.
Sommaren har som ni nu förstår inte varit odelat positiv för många av våra medlemmar, men det är vår övertygelse att det är i svåra stunder som man har som mest

nytta av sina vänner och forna arbetskamrater.
Nu är det vår förhoppning att verksamheterna som anordnas får många deltagare under hösten.
Styrelsen har inlett aktiviteter för att värva fler medlemmar till föreningen!!
/Bruno
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Information 15 maj 2014
Skriver några rader alldeles efter vårresan som i år gick till Sommenbygden med tonvikt på Malexander. Vi var en i stort sett fullsatt buss och fick oss till livs en fantastisk reseupplevelse! Herrarna Göran Nilsson och Bengt Hultqvist visade sig åter vara den förträffliga trivselkommittén!!! De är värda en stor eloge för genomförandet av resan! Resorna för deltagarna tillsammans som en enda stor familj!!
Tyvärr nödgas jag åter tala om att både kondoleansbesök och sjukbesök har stått på dagordningen. Detta är en uppgift för föreningen som förhoppningsvis kan hjälpa den drabbade i den svåra situationen och får som tidigare påpekats bedömas vara av största vikt för föreningen!!!
Nu stundar en förhoppningsvis skön sommar framför oss. Låt oss njuta av denna så gott det går och låt oss återkomma med nya krafter till hösten!
Då ska vi förhoppningsvis ha rekryterat några alldeles nya pensionärer till gruppen. Det finns nu och blir under sommaren ett nytillskott på 5-6 nya pensionärer, som vi får hoppas sluter upp i gemenskapen!

Föreningsstyrelsen önskar alla medlemmar en riktigt SKÖN SOMMAR !!!

/Bruno

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Information 17 april 2014
Skriver några rader direkt efter samvaron i boulehallen i Hovslätt. Boulen avslutades för vårsäsongen i dag den 17 april. Hela våren har det varit många deltagare i hallen och stämningen har varit hög på de olika banorna.
Herrarnas promenader pågår ännu en tid. Under vårsäsongen har det glädjande nog varit ovanligt många deltagare med 25 som högsta deltagarantal hitintills. Ta del av bilderna som webbmastern lägger ut på hemsidan efter varje promenad!
Damernas promenader har också varit välbesökta under våren.
Under våren har ett flertal besök gjorts hos sjuka medlemmar, som har tilldelats en uppmuntrande blombukett vid besöket.
Dessvärre har också kondoleansbesök efter bortgång stått på dagordningen. Senast var 11 medlemmar/kollegor närvarande i Ingatorps kyrka vid begravningsgudstjänsten efter Weikko Rundberg.

Med förhoppning om en GLAD PÅSK och en skön försommar hälsar jag från föreningsstyrelsen
/Bruno

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Information i februari 2014
Årets första lunchträff gick av stapeln den 7 februari på Lindgården. Till den första träffen hade så många medlemmar som 48 stycken hörsammat kallelsen.
Föredragshållare var Sergei Muchin, chef för vårt länsmuseum. Han höll ett mycket intressant anförande, vilket fängslade åhörarna. En ros till våra “trivselgubbar” Göran och Bengt är på sin plats för att man hela tiden lyckas med att engagera bra föredragshållare!
Omtanke: Det är åter dags att påminna om att den kanske viktigaste funktionen för föreningen är omtanken om varandra vid olika situationer i livet. Detta klarar inte föreningsstyrelsen utan hjälp från er medlemmar. Meddela alltså någon i föreningsstyrelsen eller någon av våra medlemmar med ett kurativt uppdrag så fort du upplever att någon medlem bör uppmärksammas av hälsoskäl eller annan orsak!

Sektionerna: Styrelsen har vid sammanträde i februari fattat beslut om att höja trivselpengarna till sektionerna enligt följande……………
Vandringssektion damer 750:-/år
Vandringssektion herrar 1000:-/år
Boulesektion 1000:-/år
Bastusektion 300:-/år
Bidraget är utformat utifrån hänsyn till antalet aktiviteter under året och också med hänsyn taget till antalet utövare vid aktiviteterna.
/Bruno

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Januari 2014
Nu har det nya året 2014 varat ett antal dagar och vår verksamhet har så smått tickat i gång. Boulverksamheten har börjat torsdagen den 9 januari och damernas vandringar börjar redan i februari. Lunchträffarna börjar den 7 februari på Lindgården. Ytterligare en ny medlem har värvats så nu är det 16 nya medlemmar efter årsmötet!
Styrelsen önskar alla medlemmar en
GOD FORTSÄTTNING PÅ DET NYA ÅRET !!!

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

December 2013:
Bild på ordföranden
Det ungdomliga porträttet på ordföranden ska helt skyllas på webbredaktionen,

var det nu har hittats!!!    

Nya medlemmar
Som framgått på annan plats på hemsidan så har styrelsen lagt ner en hel del arbete på att värva nya medlemmar till föreningen. Efter genomgång av pensionerade arbetskamrater har många telefon-samtal ringts och 15 nya medlemmar har skrivits in under november månad. Det är vi nöjda med, men arbetet fortsätter

Uppvaktningar
I fortsättningen kommer alla jubilarer som fyller 70, 75, 80, 85 år att upp-märksammas med ett gratulationskort per post.

Först från 90-årsdagen kommer det att ske blomsteruppvaktning med besök om så önskas!
Fortsätter självklart vid fyllda 95 och 100!!!
Efter fyllda 85 år kommer en julhälsning per post varje år! Alltså det år man fyller 86 år och framöver. Omtanke
Vi har för avsikt att lägga mer arbete på att försöka med att inte glömma bort de som är sjuka eller som av andra anledningar

är i behov av vår omtanke. Därför är det särskilt viktigt att styrelsen blir informerad om läget av just dig.

Vi kan omöjligtvis överblicka hela vår stora förening alldeles själva.

Julhälsning
Styrelsen önskar föreningens medlemmar en
RIKTIGT GOD JUL OCH ETT GOTT NYTT ÅR !!!
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Infoblad i november 2013:
Som nyvald ordförande i föreningen vill jag så här i början på mandatperioden trycka på vikten av att föreningen lever upp till den för oss mest viktiga frågan, nämligen kamratskapet. Föreningen är en kamratförening, ägnad att vara en kontaktyta mellan före detta arbetskamrater vid polismyndigheten. I den här kretsen räknas självklart även alla anhöriga in!
Det är mycket viktigt, att alla som lämnar arbetsplatsen för pensionering vidtalas om medlemskap i föreningen. Detta är något som vi måste hjälpas åt med, eftersom knytningen till den alltmer centraliserade arbetsplatsen med alla sina koder för att överhuvudtaget komma in i lokalerna blir alltmer svårtillgänglig.
Våra kontaktytor under löpande verksamhetsår är som tidigare stärkande vandringar i både dam- och herrsektion, boulespel i Hovslätt, resor både vår och höst.
Utöver dessa aktiviteter träffas en del medlemmar vid Lucia på polishuset, adventsbesök i vald kyrka och vid julbordet i Sandsjöfors Värdshus. De tre senare aktiviteterna står för dörren och inbjuds till i samband med detta "medlemsutskick".


Försök att delta så mycket som möjligt i de olika aktiviteterna. Det finns ytterligare en synnerligen viktig aktivitet, nämligen lunchträffarna på Lindgården. Dessa anordnas första fredagen i februari - maj och september - november. Våra eminenta "trivselgubbar" Göran och Bengt fixat en föredragshållare med ett intressant ämne, som vi kan ha nytta av att avlyssna! Självklart får vi inte heller glömma den största festen under året nämligen årsmötet, då riktigt många träffas och umgås!
/Bruno