2023                                                    PMK - POLISENS MOTORKLUBB

2023-05-23, STUDIEBESÖK TTC 

Tisdagen den 23 maj gjorde PMK ett studiebesök vid Bäckadalsgymnasiets fordons- och transportutbildning (TTC) beläget vid Axamo.

I entrén stod en gammal Volvomotor som direkt fångade intresse. Är det en B16 eller B18? Efter en stund konstaterade vi att det var en B18, en sådan motor jag hade i mina Volvo Amazoner.

Vi guidades sedan runt under ett par timmar i de stora och fina lokalerna. Vi började i en modern personbilsverkstad där de utbildar personbilstekniker. Där kan vanliga kunder lämna sina bilar för reparation eller service. Förstod vilket noggrant arbete som utförs av eleverna under överinseende av lärare. Säkert mer än en av oss som kommer lämna bilen där i fortsättningen.

De utbildar även tekniker till elbilar. Mycket intressant se hur en elbil är uppbyggd och de specialverktyg som används. Vi fortsatte sedan in i lastbilsavdelning där de utbildar lastbilstekniker. En riktigt stor verkstadshall. 

Sedan kom vi in i de delar där eleverna lär sig karosseriarbeten och lackering.


Vi fortsatte sedan ut på det stora området utanför lokalerna. Där var det full aktivitet med utbildning av lastbilschaufförer och maskinförare . Flera grävmaskiner var igång där de gjorde olika markarbeten. En maskinförare får utbildning på alla förekommande maskiner, så de behärskar grävmaskiner, dumpers ja allt. Labyrinten för körning med truck såg väldigt trång ut, gäller ha fingertoppskänsla .

 Vi gick sedan vidare till den del där eleverna lär sig stensättning och olika markarbeten. De stenläggningar som var gjorda var millimeteranpassade. Så snyggt gjort.

Vi avslutade sedan i en lokal med simulatorer. Där sitter eleverna och tränar framför stora skärma . Allt ifrån backa med släp till köra olika maskiner.

 Ett mycket trevligt, uppskattat besök där frågorna haglade från oss under dagen. Dagen avslutades sedan i lokalerna med lunch bestående dagen till ära av Wienerschnitzel .

Snart tar 16 elever sin examen efter 3 år och ger sig ut i arbetslivet!

 

/Lasse Johansson ordförande 

2023-03-29, Årsmöte

Den 29 mars 2023 hölls årsmöte för den nystartade motorklubben i Frälsningsarmens lokaler iHuskvarna som nu består av ett 30-tal medlemmar.
Innan årsmötet berättade Bengt Hultqvist lite om verksamheten. Därefter var det skönsång a capella av Bengt och Björn Deichmann.


Sedvanliga årsmötesförhandlingar tog vid. Många punkter att gå igenom då klubben är nystartad, ekonomin, val av styrelse, beslut om medlemsavgift till 100 kr/år m.m.
Efter årsmötet visade Björn Almer ett mycket intressant bildspel och de närvarande bjöds på kaffe, fralla och kaka.
Ett väldigt trevligt möte med gemytlig stämning.


Den nyvalda styrelsen:
Ordförande: Lasse Johansson
Vice ordförande: Hans Petersson
Sekreterare: Björn Almer
Kassör: Christian Brengdahl
Ledamot: Kai Jaenson
Planering pågår nu för fullt i styrelsen om ett studiebesök under maj månad.


Vi hälsar fler medlemmar välkomna så vill du vara med i gemenskapen kontakta
kassören Christian Brengdahl 070-749 36 54, christianbrengdahl@hotmail.com


/Lasse Johansson, Ordförande


PMK styrelse 2023