2019

Damernas promenad den 9 dec. 2019


Jag vaknade av att regnet smattrade på fönsterrutan och det var så mörkt ute. Tur att damerna i föreningen inte skulle promenera i dag utan bara samlas för att dricka kaffe, äta smörgåstårta och umgås.

Vi var fjorton som tog oss till Kroatorpet denna måndagsmorgon. Efter att vi ätit så blev det ett litet lotteri med gratislotter och vi fick några tankenötter att knäcka. I år var det Marianne Petersson som läste "Tomten" av Viktor Rydberg – Birgit Rydén hade förhinder – och Eva Sundin deklamerade en lucia-dikt.

Så sjöng vi tillsammans "Nu tändas tusen juleljus" och önskade varandra en God jul och ett Gott nytt år.

Deltagare: Eva Sundin, Helgi Kallbris, Birgit Ekblad, Birgit Hertz, Marita Strinnefors, Gerd Cederholm, Ingegerd Qvarnström, Lisbeth Ljungberg, Ragnhild Mårtensson, Marianne Petersson, Ulla Holmberg, Ingrid Hagberg, Kerstin Ekman.


Text och bild: Ingrid Grubbström

Dampromenad den 11 februari 2019


Nej, idag skulle vi inte ta någon promenad. Det kändes skönt, för när ordinarie promenadtid inföll så hade änglarna kuddkrig. Snön föll i stora flingor över stan. Men vi hade redan tidigare bestämt oss för att äta lunch på Fjällstugan. Kanske var det därför så många kommit, 16 personer. Tänk att få sätta sig till dukat bord och bli serverad!

I dag bjöds det på wienerschnitzel med alla tillbehör. ”Hur gott som helst” som det står i restaurangens reklam.

Nu sken solen och det kändes vår i luften. Vi åt och vi pratade och vi anmälde oss till nästa lunch, som är på Idas skola den 19 mars – samma dag som herrarna promenerar. Då äter vi en trerätters lunch.
Deltagare: Kerstin Ekman, Ulla Holmberg, Gunhild Mattiasson-Herman, Ragnhild Mårtensson, Marianne Petersson, Gerd Cederholm, Helgi Kallbris, Birgit Ekblad, Gun Karlsson, Birgit Hertz, Eva Sundin, Lisbeth Ljungberg, Tora Johansson, Gunvor Hamp, Birgit Rydén.


Text och foto: Ingrid Grubbström

2020

Dampromenad den 10 februari 2020


Inte hade SMHI sagt att solen skulle skina idag. Men det gjorde den om än korta stunder. Och så skulle det blåsa – och det gjorde det verkligen.

Damerna samlades på Restaurang Sjön vid lunchtid och åt ett gott kalvkött med dillsås. Sedan blev det kaffe och en liten, liten sockerkaksbit. Och så pratades det. Vinden var alldeles för hård och kall, så det blev ingen promenad, även om några ville.

Deltagare: Ulla Holmberg, Marita Strinnefors, Ragnhild Mårtensson, Gerd Cederholm, Ingrid Hagberg, Kerstin Ekman, Helgi Kallbris, Birgit Ekblad och Ingrid Grubbström

Nästa träff blir onsdagen den 11 mars kl. 12 på Idas skola. Alltså annan dag och annan tid.


Text och bild: Ingrid Grubbström

Dampromenad den 11 mars 2020


Oj, ett sådant väder – blåst och regn precis som förra promenaden. Det var tur att vi bara skulle träffas för att äta. Fantastiskt att få äta en trerätters middag som lunch och endast betala 105 kr.

Allra först kom en liten aptitretare gjord på vildsvin och sedan kom förrätten, antingen pilgrimsmussla eller svamp och oxsvans eller lågtempererat lamm. Till de olika rätterna fanns olika små tillbehör och där fick vi gissa oss till vad som var vad. Till varmrätt kunde vi välja på fem olika rätter. Fisk, kött, kyckling och vegetariskt. Sedan kom desserten – tre olika att välja mellan, limebladsparfait, björnbärsglass eller sorbet på blodapelsin. Ja, det var gourmetmat rakt igenom och man kan undra hur mycket lärarna hade gjort och vad eleverna fått göra. Serveringen var däremot lite si och så. Där hade det varit bra om det funnits med en lärare, som kunde instruera lite mer, t ex hur man serverar drycken och hur man dukar ut. Vi var elva damer, som hade några trevliga timmar tillsammans. Vädret var inte bättre när vi kom ut, så var och en skyndade hem.

Deltagare: Kerstin Ekman, Birgit Melin, Lisbeth Ljungberg, Marianne Petersson, Helgi Kallbris, Ragnhild Mårtensson, Ulla Holmberg, Ingrid Hagberg, Birgitta Sjöö, Gerd Cederholm.


Text och bild: Ingrid Grubbström