2021   

ORDFÖRANDE HAR ORDET

2021-07-02

Nya ordförande Ingrid Grubbström har ordet!


Vad är det jag har gjort? Tagit på mig ett uppdrag i en yrkesförening där jag aldrig jobbat. Som närmast har jag sökt jobb hos Polisen som chef för receptionen i Värnamo. De ville inte ha mig. Jag var nog för dyr, och kanske lite för gammal. Men nu har medlemmarna valt mig till ordförande och jag tog på mig uppdraget för Bruno ville att jag skulle ta över efter honom. Det gjorde mig så stolt och hedrad att jag inte ville säga nej. 

 

Jag inser mycket väl att jag inte kan göra så mycket om jag inte har er till min hjälp. Vi är en kamratförening och vi ska göra roliga saker tillsammans.

Precis som tidigare år så kommer vi att ha en Aktivitetsplan. Där finns tisdagsvandringarna som Bengt Hultqvist och Stefan Gunnarsson har huvudansvaret för.

Självklart är alla damer välkomna. På torsdagar spelar vi boule och ansvariga för detta är Christer Ekdahl och Ulf Lundin. Första fredagen i månaden med början i september äter vi lunch på Lindgården med efterföljande program. Det kommer fler aktiviteter under hösten som trivselkommittén, Göran Nilsson och Bengt Hultqvist ansvarar för.

Men redan vid kaffet på årsmötet kom det upp nya idéer; kurs för att lära sig mobiltelefon, ostkakebak och dans. De damer som inte vill promenera, kan ses för en kaffestund eller lunch, kanske på Café Grönt på Östra Storgatan. Kring jul kan vi äta lite gott tillsammans och gå till kyrkan vid första advent.


Men vad vill ni mer? Kom med idéer så får vi se om vi kan förverkliga dem.

 

Kanske undrar ni vem jag är. En tant på 77 år, som mötte kärleken igen när hon var 69 år. På hösten 2014 kom jag och Roland med i föreningen och vi kände oss verkligen välkomna. Det gjorde att vi försökte vara med på så många aktiviteter som möjligt. När sedan Roland dog förra sommaren och covid-19 härjade så var det självklart att jag ville fortsätta gå med på tisdagspromenaderna. De blev så otroligt viktiga för mig. Att träffa vänner, som också visste vem Roland var.

 

Att jag nu vågar bli ordförande beror på att jag varit aktiv i föreningar sedan jag var 14 år. Mitt första uppdrag fick jag 15 år gammal och då blev jag sekreterare. Och tänk – jag tycker fortfarande om att skriva protokoll. Den rollen har jag idag i Brottsofferjouren. Där har jag varit aktiv sedan början av 2000-talet.

 

Jag är glad och nyfiken och jag vill ta vara på livet. Det varar inte för evigt. Jag har lätt för att prata, men är än bättre på att lyssna. Cykeln står klar i källaren, men skidorna gav jag bort för 10 år sedan. Kameran finns alltid inom räckhåll. Jag är med i några föreningar och tycker att volontärsarbete ger mycket tillbaka. Tiden har jag och erfarenheten. Har i hela mitt liv tyckt om att sjunga men nu får det bli i min ensamhet för körerna är tillsvidare i karantän. Jag har läst många, många kurser på Högskolan av ren nyfikenhet. Till åldern är jag en tant, men jag känner mig definitivt inte så.

 

Född och uppvuxen i Eksjö och efter dryga 10 år i Stockholm flyttade jag och familjen till Jönköping. Jag har jobbat på olika myndigheter och de sista 20 åren var jag chef  för CSN:s kontor här i Jönköping.

2021-06-24


Jag skriver i dag, dagen innan midsommarafton 2021, endast några dagar innan jag lämnar uppdraget i föreningen i slutet av juni. Jag finns nu på Ekhagens Gästhem i Jönköping efter en fallolycka hemma som lett fram till en bestående skada i form av ”förlamning" från midjan och neråt. Detta gör att jag dessvärre inte kan medverka vid årsmötet, men jag önskar er alla och föreningen all lycka i framtiden!


Innan jag avslutar mitt uppdrag och min ”spalt” ska jag redovisa ytterligare två medlemmar som lämnat oss:

8 maj avled Lars Gustavsson i en ålder av 72 år och den 24 maj avled Sten-Åke Ström i en ålder av 80 år. Båda var mycket uppskattade arbetskamrater!


TACK för de senaste åtta åren i föreningens tjänst !
/Bruno

-----------------------------------

2021-04-14

Denna fantastiskt vackra vårdag måste jag dessvärre konstatera att ytterligare tre medlemmar har lämnat oss.
Först avled Gunborg Gundemark  den 25/2 i en ålder av 96 år. Hon var, när hon avled,  vår äldsta medlem och hade nyss sålt radhuset på Ekhagen. Våra tankar går till sonen Ulf med familj

Därefter avled  Sven Eckerström den 11/3 i en ålder av 79 år. Efter polisskolan i Stockholm 1963 blev han som alla, ordningspolis några år, varefter han blev trafikpolis med all specialutbildning, bl a mc-utbildning. Sven var en mycket omtyckt arbetskamrat. Våra tankar går till makan Birgit och barnen.

Sedan avled  Else Bergenholtz den 16/3 i en ålder av 85 år.
Else deltog i vår verksamhet främst vid månadsträffarna och vid årsmötena tillsammans med maken Bengt.

Jag vill också passa på att för egen del få tacka för all vänlighet som kommit mig till del under sjukdomsperioden i form av besök, blommor och många telefonsamtal. Detta värmer och piggar upp må ni tro ! Nu går vi förhoppningsvis in i en varmare period när man kan komma ut i friska luften lite mera.


Vid pennan/ Bruno

-----------------------------------

2021-01-24

Jag har i dag meddelat valberedningens sammankallande, Erling Kyhlberg, att jag inte står till förfogande för omval till ordförandeposten i föreningen vid kommande årsmöte.


Detta beror helt på att hälsoläget omöjliggör detta. Levercancern som jag opererades för i augusti 2019 har nu spridit sig till flera ställen i kroppen och den bedöms inte gå att reparera utan har i stället gjort att jag skrivits in i palliativ vård ( går ej att bota ).


Låt oss hoppas att jag kan ”lämna över” ordförandeuppdraget vid kommande årsmöte, när det nu kan anordnas. Fram tills dess kämpar vi på så gott det går.


Mvh Bruno

-----------------------------------

2021-01-13


Här kommer, dessvärre, nya sorgebesked.

Bengt Hertz avled den 22 december 2020 i en ålder av 84 år.

Han var en erfaren och uppskattad kriminalpolis under sitt yrkesliv. Jag kommer ihåg att han var intresserad av att spela bordtennis i yngre dagar och han deltog som pensionär i boulespelet. Tyvärr drabbades han av sjukdom under stor del av sin pensionstid. Nu går våra tankar till makan Birgit och barnen !

Ebbe Ostermark avled den 30 december 2020 i en ålder av 91 år.
Han var en färgstark och omtyckt kollega. I sin aktiva del av livet var han en duktig brottare och orienterare. Han deltog under många år i vandringar, boulespelet och föreningens  verksamhet i övrigt.
Våra tankar går till barnen.
Vid pennan/Bruno