Ordföranden har ordet.

2021

2021-01-13


Här kommer, dessvärre, nya sorgebesked.

Bengt Hertz avled den 22 december 2020 i en ålder av 84 år.

Han var en erfaren och uppskattad kriminalpolis under sitt yrkesliv. Jag kommer ihåg att han var intresserad av att spela bordtennis i yngre dagar och han deltog som pensionär i boulespelet. Tyvärr drabbades han av sjukdom under stor del av sin pensionstid. Nu går våra tankar till makan Birgit och barnen !

Ebbe Ostermark avled den 30 december 2020 i en ålder av 91 år.
Han var en färgstark och omtyckt kollega. I sin aktiva del av livet var han en duktig brottare och orienterare. Han deltog under många år i vandringar, boulespelet och föreningens  verksamhet i övrigt.
Våra tankar går till barnen.
Vid pennan/Bruno


2021-01-24


Jag har i dag meddelat valberedningens sammankallande, Erling Kyhlberg, att jag inte står till förfogande för omval till ordförandeposten i föreningen vid kommande årsmöte.


Detta beror helt på att hälsoläget omöjliggör detta. Levercancern som jag opererades för i augusti 2019 har nu spridit sig till flera ställen i kroppen och den bedöms inte gå att reparera utan har i stället gjort att jag skrivits in i palliativ vård ( går ej att bota ).


Låt oss hoppas att jag kan ”lämna över” ordförandeuppdraget vid kommande årsmöte, när det nu kan anordnas. Fram tills dess kämpar vi på så gott det går.


Mvh Bruno


2021-04-14

Denna fantastiskt vackra vårdag måste jag dessvärre konstatera att ytterligare tre medlemmar har lämnat oss.
Först avled Gunborg Gundemark  den 25/2 i en ålder av 96 år. Hon var, när hon avled,  vår äldsta medlem och hade nyss sålt radhuset på Ekhagen. Våra tankar går till sonen Ulf med familj

Därefter avled  Sven Eckerström den 11/3 i en ålder av 79 år. Efter polisskolan i Stockholm 1963 blev han som alla, ordningspolis några år, varefter han blev trafikpolis med all specialutbildning, bl a mc-utbildning. Sven var en mycket omtyckt arbetskamrat. Våra tankar går till makan Birgit och barnen.

Sedan avled  Else Bergenholtz den 16/3 i en ålder av 85 år.
Else deltog i vår verksamhet främst vid månadsträffarna och vid årsmötena tillsammans med maken Bengt.

Jag vill också passa på att för egen del få tacka för all vänlighet som kommit mig till del under sjukdomsperioden i form av besök, blommor och många telefonsamtal. Detta värmer och piggar upp må ni tro ! Nu går vi förhoppningsvis in i en varmare period när man kan komma ut i friska luften lite mera.


Vid pennan/ Bruno


2021-06-24


Jag skriver i dag, dagen innan midsommarafton 2021, endast några dagar innan jag lämnar uppdraget i föreningen i slutet av juni. Jag finns nu på Ekhagens Gästhem i Jönköping efter en fallolycka hemma som lett fram till en bestående skada i form av ”förlamning" från midjan och neråt. Detta gör att jag dessvärre inte kan medverka vid årsmötet, men jag önskar er alla och föreningen all lycka i framtiden!


Innan jag avslutar mitt uppdrag och min ”spalt” ska jag redovisa ytterligare två medlemmar som lämnat oss:

8 maj avled Lars Gustavsson i en ålder av 72 år och den 24 maj avled Sten-Åke Ström i en ålder av 80 år. Båda var mycket uppskattade arbetskamrater!


TACK för de senaste åtta åren i föreningens tjänst !
/Bruno
2021-07-02

Nya ordförande Ingrid Grubbström har ordet!


Vad är det jag har gjort? Tagit på mig ett uppdrag i en yrkesförening där jag aldrig jobbat. Som närmast har jag sökt jobb hos Polisen som chef för receptionen i Värnamo. De ville inte ha mig. Jag var nog för dyr, och kanske lite för gammal. Men nu har medlemmarna valt mig till ordförande och jag tog på mig uppdraget för Bruno ville att jag skulle ta över efter honom. Det gjorde mig så stolt och hedrad att jag inte ville säga nej. 

 

Jag inser mycket väl att jag inte kan göra så mycket om jag inte har er till min hjälp. Vi är en kamratförening och vi ska göra roliga saker tillsammans.

Precis som tidigare år så kommer vi att ha en Aktivitetsplan. Där finns tisdagsvandringarna som Bengt Hultqvist och Stefan Gunnarsson har huvudansvaret för.

Självklart är alla damer välkomna. På torsdagar spelar vi boule och ansvariga för detta är Christer Ekdahl och Ulf Lundin. Första fredagen i månaden med början i september äter vi lunch på Lindgården med efterföljande program. Det kommer fler aktiviteter under hösten som trivselkommittén, Göran Nilsson och Bengt Hultqvist ansvarar för.

Men redan vid kaffet på årsmötet kom det upp nya idéer; kurs för att lära sig mobiltelefon, ostkakebak och dans. De damer som inte vill promenera, kan ses för en kaffestund eller lunch, kanske på Café Grönt på Östra Storgatan. Kring jul kan vi äta lite gott tillsammans och gå till kyrkan vid första advent.


Men vad vill ni mer? Kom med idéer så får vi se om vi kan förverkliga dem.

 

Kanske undrar ni vem jag är. En tant på 77 år, som mötte kärleken igen när hon var 69 år. På hösten 2014 kom jag och Roland med i föreningen och vi kände oss verkligen välkomna. Det gjorde att vi försökte vara med på så många aktiviteter som möjligt. När sedan Roland dog förra sommaren och covid-19 härjade så var det självklart att jag ville fortsätta gå med på tisdagspromenaderna. De blev så otroligt viktiga för mig. Att träffa vänner, som också visste vem Roland var.

 

Att jag nu vågar bli ordförande beror på att jag varit aktiv i föreningar sedan jag var 14 år. Mitt första uppdrag fick jag 15 år gammal och då blev jag sekreterare. Och tänk – jag tycker fortfarande om att skriva protokoll. Den rollen har jag idag i Brottsofferjouren. Där har jag varit aktiv sedan början av 2000-talet.

 

Jag är glad och nyfiken och jag vill ta vara på livet. Det varar inte för evigt. Jag har lätt för att prata, men är än bättre på att lyssna. Cykeln står klar i källaren, men skidorna gav jag bort för 10 år sedan. Kameran finns alltid inom räckhåll. Jag är med i några föreningar och tycker att volontärsarbete ger mycket tillbaka. Tiden har jag och erfarenheten. Har i hela mitt liv tyckt om att sjunga men nu får det bli i min ensamhet för körerna är tillsvidare i karantän. Jag har läst många, många kurser på Högskolan av ren nyfikenhet. Till åldern är jag en tant, men jag känner mig definitivt inte så.

 

Född och uppvuxen i Eksjö och efter dryga 10 år i Stockholm flyttade jag och familjen till Jönköping. Jag har jobbat på olika myndigheter och de sista 20 åren var jag chef  för CSN:s kontor här i Jönköping.2021-09-26


Visst har hösten börjat bra i vår förening. Promenader och boulespel är i full gång och vi har just gjort vår höstresa. Den tycker jag blev mycket trevlig. Jag personligen hade inga större förväntningar på Fåglum-muséet, men det var mycket intressant. Tack alla, som hjälpte till så att vi fick en så fin resa!

 

Äntligen vågar vi träffas igen och på onsdag släpps alla restriktioner. Jag undrar vad som händer nu? Kommer vi att gå ut på gator och torg och bara känna friheten, eller? Ja, även om vi får gå tillbaka till livet före pandemin så tro jag att vi kommer att hålla visst avstånd, inte krama kända och okända och vi fortsätter att ofta tvätta händerna. Kanske har vi lärt oss hur vi undviker smitta så att vi även slipper vanliga förkylningar. Att vi fått våra två sprutor gör ju att vi verkligen kan träffas igen och skulle vi bli smittade så kommer vi troligen inte att hamna på sjukhus.

Så nu sätter vi i gång! På tisdag promenerar vi. Det har vi visserligen gjort under hela pandemin, men nu behöver vi inte vara oroliga om vi kommer för nära varandra. Samling uppe vid Habil för en promenad i grannskapet tillsammans med Conny. Sedan är det lunch på Lindgården fredagen den 1 oktober. Vi kan börja äta från kl. 13.15 och kl. 14.00 berättar Bo Gunnarsson, ”Radiopolisen” i P4s lokalradio.

 

Under den här veckan ska jag få besked om telefoncirkeln. NBV, Nykterhetsrörelsens bildningsverksamhet ska hitta en ledare, som kan ställa upp på dagtid. Jag ser fördelar med att vi samarbetar med ett studieförbund. De kan hjälpa oss med att trycka upp material och stå för vissa kostnader. Jag tror inte att det skapar några problem att vi samarbetar med just NBV. Huvudsaken är att vi är nyktra på de arrangemang som vi gör tillsammans med dem.


På den här lunchen så kommer vi att ta upp anmälningar till ostkakebaket i Ödestugu den 21 och 28 oktober. Troligen kan 6 baka varje gång. Men det kan betyda att ett par räknas som en person. Nils-G kommer att fixa kaffe och var och en tar med sig det man vill äta till. Mer information kommer.


Fredagen den 5 november kommer Timea Vauger att sjunga visor och jazz. Med sig har hon Olle Gustavsson som spelar piano och förhoppningsvis har han med sig sitt dragspel. Det kommer att bli njutbart.


Första advent firar vi tillsammans som tidigare år. Vi har inte bestämt vilken kyrka vi ska åka till, men vi återkommer.


Fredagen den 3 december äter vi julbord på Esters kök och bar. Redan nu på fredag behöver vi ta upp preliminära anmälningar så vi kan meddela restaurangen på ett ungefär hur många som kommer.

 

Tidigare har jag efterlyst aktiviteter för föreningen. Ännu har jag inte fått några förslag, men kom med dem! Det är inte styrelsen som bestämmer – det gör vi tillsammans.

 /Ingrid
2021-11-06

Så kom meddelandet som vi visste skulle komma.

Cancern har segrat över Bruno Ödman. I fredagskväll, den 5 november, dog han bara någon timma efter att barnen besökt honom.

Det har varit en lång och smärtsam tid för Bruno. Redan vid avslutningen på promenaderna i våras så såg jag hur sjuk han var och

i somras blev han förlamad från midjan och neråt.

Ekhagens gästhem blev hans nya hem och jag tror att vi alla undrade hur länge han skulle orka. Men i går tog det slut.

Jag vet att ni i föreningen har så många minnen tillsammans med honom. Det har varit från arbetet, från fackligt engagemang o

ch från vår förening.

Själv tänker jag på hans familj och på Ulla. Sorgen kan man inte gå runt. Man måste gå rakt igenom den och det kan ta tid.


/Ingrid Grubbström

                                                                                                                                                                                             --------------------------------

2021-12-22

Vi närmar oss ett nytt år och då funderar jag på hur det här året blev, men kanske än mer vad jag kan hoppas av det nya. Jag kunde aldrig tro i början av året att ni skulle välja mig till ordförande, men nu har jag varit det i ett halvt år och jag tycker det är roligt för jag har så bra kamrater både i styrelsen och utanför. Våra ansvariga för vandringarna, luncherna, boulen och resorna gör ett fantastiskt jobb. Och inte minst viktigt är ansvaret för vår hemsida så att vi kan läsa om det som händer. Men utan alla ni medlemmar så hjälper det inte vad vi än ordnar – att ni kommer – det är ju det som ger gemenskapen i vår förening.


Vi har haft årets sista styrelsemöte och tillsammans blickade vi tillbaka. Tänk att vi äntligen kunde ha ett fysiskt årsmöte om än med vissa säkerhetsavstånd. Och sedan vågade vi mer och mer. Luncher på Lindgården, studiecirklar, höstresa, boulespel, damlunch, jullunch och stora promenadgrupper.

Men nu ökar coronafallen igen och vi får se hur våren blir. Annars har vi tänkt att börja äta lunch tillsammans på Lindgården den 4 februari. Vandringarna börjar den 8 mars och årsmötet blir den 11 mars. Vårresan planera Bengt och Göran till den 11 maj. Vi kommer att hitta på mer, men det kan ni läsa om här på vår hemsida.


Problemet med en pensionärsförening är att vi har åldern mot oss. Ofta när vi träffas så får vi höra om sjukdom och vänner som dött. Därför är det så viktigt att vi tar vara på varje dag och gör något som ger oss glädje.


Vi vill att vår förening växer med nya medlemmar – om ni träffar på en kollega, som gått i pension – berätta om oss och inspirera till medlemskap.

Nu vill jag önska er alla en riktigt God Julhelg och ett fint Nyår.


/Ingrid

                                                                                                                                                                                                -------------------------------

2020

19 mars 2020

Det har varit tyst från min sida i denna spalt under fyra månader och det har berott på att den ork som har funnits har gått åt i det löpande arbetet. Nu har jag efter två stora och en mindre operation ändå kommit tillbaka till att försöka skriva av mig något.

Först konstaterar jag att verksamheten flyter på bra i början av säsongen. Detta beror på de engagerade sektionsansvariga som gör ett utmärkt arbete. Bl a kan nämnas att första lunchträffen i februari drog inte mindre än 61 gäster, då Christer Möller presenterade sin film om Alf Henricsson. Den andra träffen i mars drog nästan lika många då Arne Erlandsson presenterade sitt liv som fotograf vid sidan av polisarbetet. Vi fick också ta del av många polisbilder från 1960-talet och framåt. Många av mötesdeltagarna fick nostalgiska tillbakablickar i sitt eget polisliv !


Vandringarna började med att 24 tappra mötte upp vid ”Oset” i Huskvarna för en vandring i Vättersnäs och Österängen. Vandring två anordnades i Gränna och då var endast 11 man på plats för en intressant vandring i den vackra polkagrismetropolen.

Damerna har i februari och mars träffats runt lunchbordet med promenad till eller från kaloriintaget, god tillslutning.
Boulesektionen har träffats i Hovslätt som vanligt både i jan, feb och mars. God tillslutning !


Nu har vi kommit in en märklig situation i vårt liv. Hela nyhetsflödet i alla media tas upp av information om Coronapandemin och vi till åren komna medborgare ska hålla oss inne enligt informationen som ropas ut. Vi ska helst inte ens handla själva. Vi får se hur det utvecklar sig och hur mycket vår verksamhet påverkas. Tyvärr har vi redan behövt ställa in lunchträffen i april och vårresan i maj !


Nu över till information om att tre medlemmar har gått bort sedan förra informationen i den här spalten.
Den 21 november 2019 avled Reine Leicht några dagar innan han skulle fylla 89 år. Begravningsgudstjänst i Skärstad kyrka, standar och standarvakt på plats. Styrelsen representerades genom Sigvard och Bruno. Ytterligare medlemmar på plats. Akten avslutades i kyrkan.


Den 16 januari 2020 avled Tora Johansson, 91 år gammal. Begravningsgudstjänst för Tora avhölls i Hakarps kyrka den 6 februari 2020. Tora var en synnerligen omtyckt medmänniska och inte mindre än ett trettiotal medlemmar deltog i begravningsgudstjänsten i kyrkan! Vid efterföljande minnesstund i Kungsportskyrkan deltog fler än 20 medlemmar. Minnesord av Bruno Ödman


Den 27 februari 2020 avled Bo Adin, två dagar efter sin 75-årsdag. Han Insjuknade plötsligt ett par dagar tidigare, men livet gick inte att rädda.
Det har inte funnits information om detta i form av dödsannons så det kan säkert vara en nyhet för några av er som läser detta. Vi har informerat vid de träffar som genomförts i sektionerna. Såvitt vi vet så kommer begravningsgudstjänsten att genomföras i kretsen av familjen och information kommer efter detta.
Vi är många nära arbetskamrater med Bosse som känner stor saknad !


Vid ”pennan” Bruno5 april 2020
Coronapandemin har nu stängt ner all vår verksamhet bortsett från att vandringarna utomhus fortfarande lever vidare ett litet tag till. Vi får verkligen hoppas att den klingar av fram till sommaren så att föreningslivet åter blommar upp igen till hösten !
Du som läser dessa rader har glädjande nog tagit till dig av vår nya hemsida, som vi riktar ett mycket varmt tack till Anchi för. Hon har gjort en stor insats under många timmar i skapandet av densamma. TACK 🙏!!


Så har vi åter drabbats av sorg...
Den 17 mars 2020 avled Ove Wihlborg i en ålder av 90 år. Ove var en engagerad föreningsmänniska och en riktig hedersman. Under hela sin långa tjänstgöring vid polisen var han alltid en synnerligen god kamrat som alltid gjorde sitt bästa för att omgivningen skulle må bra.


Den 26 mars avled Hasse Bohman i en ålder av 83 år. Hasse växte upp på söder i Huskvarna liksom undertecknad så vi kände varandra redan innan polistiden. Hasse tjänstgjorde ett antal år vid ordningsavdelningen innan han hamnade vid kriminalpolisen där han under lång tid arbetade vid spaningsroteln.


Vi saknar båda arbetskamraterna! / Bruno
12 maj 2020
I går, den 11 maj, fyllde förre rotelchefen vid kriminalpolisen Erik Kroon 100 år !!! Det är den förste polismannen i Jönköping som har uppnått denna aktningsvärda ålder. Han tog emot uppvaktning av vår förening ute i Rosariet utanför Lindgården, där han bor. Uppvaktade med blommor gjorde Uno Fredriksson och Bruno Ödman.
Erik var omgiven av dotterns familj med barn och barnbarn från Norrköping. Uppvaktningen fick ske utomhus i dessa pandemitider. Erik är pigg och tillönskas en fortsatt härlig framtid.
I dag avslutas vårens vandringar med en tur i omgivningarna runt Hallbystugan. Verksamheten är därmed avslutad i alla sektionerna. Hur och när vi kan återuppta vårt arbete i sektionerna får vi återkomma till när vi ser hur läget är inför hösten.


Så har vi åter fått sorg.
Den 17 april avled Hans Sundberg i en ålder av 73 år. Han var bilinspektör vid trafikpolisen och sysslade

med främst fordonskontroll av tung trafik och var dessutom instruktör i samband med vidareutbildning

av polismännen som hade besiktningsförordnande. Hans var en mycket omtyckt arbetskamrat och kollega.


Den 29 april avled Eric Wall i en ålder av 89 år. Han var polisinspektör som hade arbetat i ordningspolistjänst,

men kanske framförallt vid trafikpolisen där han varmc-förare och besiktningsman. Han var också polisinspektör

vid Huskvarnapolisen i en följd av år. Han var en mycket avhållen vän och kollega. Utanför arbetet var han med

och bildade HV-veteranerna som har satt avtryck i hockeyn i Sverige.
Med hopp om ni alla får en så skön sommar som bara går i denna situation som råder för närvarande !


/Bruno
15 juli 2020
Föreningsstyrelsen har sammanträtt tisdagen den 14 juli med anledning av behov av beslut om verksamheten inför hösten.
Beslutades att lunchträffarna i september och oktober ställs in! Vi kan inte räkna med att de kan genomföras med gällande regler från Folkhälsomyndigheten.
Höstresan i september ställs också in då det inte är lämpligt att fylla en buss med medlemmar i ”riskgruppen”.

Årsmötet sent i oktober kan också vara i farozonen för att bli inställt. Vi får återkomma till detta när vi närmar oss hösten och kan överblicka läget i pandemin i vårt land.
Förhoppningsvis kan vi starta upp viss verksamhet i form av vandringar enligt plan, boulespel och damernas vandringar.

 

Följ informationen på hemsidan. / Bruno25 juli 2020
Den 9 juli 2020 avled vår medlem Lennart Andersson på Ryhovs sjukhus i en ålder av 85 år. Begravningsgudstjänsten har redan skett i kretsen av de närmaste.
Lennart var en uppskattad kamrat i vår föreningskrets. Han deltog under många år i vandringarna, boulespelet och vid månadsträffarna. Han var under sin yrkesverksamma tid en mycket uppskattad kollega och vän.

Hans humör var alltid soligt och glatt ! Nu går våra tankar till Lennarts båda flickor samt till sambon sedan många år, Marita.

Den 16 juli 2020 avled senioren i vår förening, Erik Kroon, i en ålder av 100 år och ett par månader. Han var den förste polisman i Jönköping som uppnått denna aktningsvärda ålder.
Så sent som på sin 100-årsdag tog han emot sin familj och representanter från vår förening ”live” ute i Rosariet i Jönköping trots pandemin som pågår. Han har under hela sitt långa liv varit en man med god hälsa och huvudet med sig i alla situationer.

Han var en väldigt uppskattad kollega och vän ! Det är ovanligt att man får åtnjuta mer än 35 år som pigg pensionär !

Vi tackar från föreningen denne hedersman, bl a för allt arbete han utförde i samband med tillkomsten av Jönköpingspolisens historia i vår förenings regi.
Nu går våra tankar till dottern Birgitta med familj !

Vid pennan/Bruno      12 oktober 2020

      Jag skickar en hälsning den här vägen till alla medlemmar - direkt från sjuksängen på infektionskliniken, Ryhovs sjukhus,

      där jag har varit inlagd alldeles strax en månad. Situationen är nu bättre så det finns hopp som väl är.

      Huvudanledningen till inlägget är att ytterligare en medlem har lämnat oss.
      Roland Hildingsson avled den 13 september 2020 i en ålder av 78 år. Han anställdes i Jönköping 1964 och tjänstgjorde i huvudsak inom Värnamo polisdistrikt                fram till pensionen, varefter han flyttade till Jönköping och blev medlem i vår förening. Roland var en mycket omtyckt kamrat och deltog i vandringar och                      månadsträffar tillsammans med sambon Ingrid Grubbström i stort sett alltid. Nu går våra tankar till henne och hans båda barn som bor i Stockholm.
      Vid begravningsgudstjänsten deltog många föreningsmedlemmar.

      Vid pennan/ Bruno

                             

____________________________________________


Information från styrelsen i JPPF i slutet av september 2020.

 

Vi skriver till er alla i detta mycket ”ovanliga” år med pandemin som bakgrund, som begränsar inte bara föreningens verksamhet utan också allas enskilda liv.


Vi har beslutat att årsmötet skjuts upp, säkert en bit in på nästa år, då det inte kan anordnas på ett smittsäkert sätt under oktober månad. I samband med årsmötet kommer styrelsen att föreslå att räkenskapsår och verksamhetsår sammanfaller med kalenderår, vilket gör att nästa år förlängs till 15 månader, 1 oktober 2020 till 31 dec 2021. Förslaget måste godkännas med 2/3-dels majoritet vid årsmötet då det är stadgeändring. Skulle detta inte godkännas av årsmötet får vi då göra ett nytt ställningstagande.


Verksamheten har tyvärr, i många avseenden tvingats ställas in, med pandemin som bakgrund. Det är vår förhoppning att vandringarna i friska luften samt boulespelet kan fortsätta hösten ut. Räkna inte heller med något julbord eller besök i vald kyrka vid advent. Det är tråkiga besked, men ganska oundvikliga i rådande situation. Låt oss hoppas att det relativt snart blir en bättre framtid!


Följ oss på hemsidan som ” bjuder på” den senaste informationen (jppf.se)


Alla de vanliga papper som brukar komma under hösten kommer att sändas inför årsmötet, som inte inträffar förrän under våren 2021 om det går som beräknat.

För de som inte följt den information som finns på hemsidan under ”Ordföranden har ordet” meddelas härmed vilka medlemmar som avlidit sedan förra årsmötet nämligen:

Ingvar Nilsson, 14/10–19, 90 år, Reine Leicht, 21/11–19, 89 år, Tora Johansson, 16/1–20, 91 år, Bo Adin, 27/2–20, 75 år, Ove Wihlborg, 17/3–20, 90 år, Hasse Bohman, 26/3–20, 83 år, Hans Sundberg, 17/4–20, 73 år, Erik Wall, 29/4–20, 89 år, Lennart Andersson, 9/7–20, 85 år, Erik Kroon, 16/7–20, 100 år, Roland Hildingsson, 13/9–20, 78 år.

 

Vi bifogar medlemsavgiften för 2021 på ett inbetalningskort. Betala gärna under hösten, men senast före årsskiftet så slipper kassören extraarbete med inkasseringen!

 

Ha en så trevlig höst och vinter som det bara går för oss som är i ”riskgruppen”.

/STYRELSEN13 december 2020


Mitt i den onormalt varma och mörka vintern har jag ytterligare två sorgebud att meddela.


Först avled Olle Hults hustru Ann-Britt Hult både hastigt och oväntat i en ålder av 62 år. Hon var en av

de senast tillkomna medlemmarna och hann inte vara medlem många dagar innan hon avled.

Hon dog den 2 november 2020. Våra tankar går nu till kamraten Olle !

Den första december avled den mångåriga medlemmen Anna-Greta Pettersson från Hovslätt i

den aktningsvärda åldern av 97 år. Det var många år sedan maken Stig gick bort, men Anna-Greta

var sitt kära Hovslätt trogen i alla år ! Det var en solig och glad medlem som lämnade oss.
Tankarna går nu  till barnen med familjer.

Vid pennan/ Bruno


     2020-12-19


     Styrelsen i vår pensionärsförening vill önska alla medlemmar en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År !


    Vilan under helgerna är i år särskilt behövlig när pandemin har satt negativa spår ivårt vardagsliv.

    Vi får hoppas att det vänder snart när vaccineringen kan komma igång i samhället.


    För styrelsen/Bruno
_______________________________________________________________________________________________________________

2019                                     


14 november 2019
Så går höstsäsongen mot sin avslutning. Efter ” bouletävlingen” i dag återstår bara två bataljer i Hovslätt, med avslutning den 12/12!

Vandringsgruppen avslutade med en kort vandring den 5/12 i Bankerydstrakten och ett fantastiskt besök hemma hos Lasse Theander, mässgeneralen på Elmia Motormässa. Han har ”pysslat” med bilar m.m. i hela sitt liv. Vi fick oss till livs en fängslande berättelse om bilar, USA-resor, en enorm samling av Elvismusik och prylar som hör till.
Herrarna Bengt och Göran hade klätt sig i vit skjorta och fluga och hälsade välkommen till en fantastisk ”macka” med kaffe i utställningslokalerna. Ett varmt tack till er från gästerna!
Damernas lunchträffar avslutas i mitten av december då Marianne och Kerstin hälsar välkommen.


Dagen efter årsmötet, den 19/10, kunde vi läsa i Jönköpings Posten att medlemmen Ingvar Nilsson hastigt hade gått bort. Han avled den 14/10 2019. Begravningsgudstjänsten avhölls i Råslätts kyrka den 8/11. Styrelsen representerades av tre ledamöter och ytterligare kollegor fanns på plats i kyrkan och under minnesstunden. Minnesord uttalades av Nils-Erik Reuterdahl och Bruno Ödman. Patrik Hemming deltog som standarvakt vid det vackra standaret som var på plats.
Arbetet med att få en ny hemsida fortsätter!


Alla tillönskas trevliga helger framöver!
/Bruno

 


7 augusti 2019
Nu är det bara en månad kvar till verksamheten går i gång igen! Det har hitintills varit en mer normal sommar än förra året, men inte utan ”knepiga” väderyttringar.
Sedan jag skrev förra gången har ytterligare två medlemmar lämnat oss. Den 25 maj avled Gösta Henriksson, Bankeryd, i en ålder av 96 år och den 3 juni avled Åke Carlsson, Huskvarna, i en ålder av 91 år.
Under eftersommaren kommer vår webbredaktör Ragnar Staversjö att på egen begäran lämna sitt uppdrag efter 6 ”tjänsteår”! Efterträdare till Ragnar blir Anchi Hultqvist som vi välkomnar i ”gänget”!


Med hopp om en bra höst och full fart i verksamheten.......
/Bruno11 maj 2019
Så har ytterligare en vårsäsong lagts till handlingarna. Alla sektioner har varit mycket aktiva och deltagandet i aktiviteterna har varit stort! Ett varmt tack till de olika sektionsfunktionärerna för er ovärderliga insats! Nu får vi förhoppningsvis njuta av en välbehövlig sommarvila.
Strax innan säsongen avslutades nåddes vi av ett sorgens budskap, då den mycket avhållne medlemmen Sven-Ola Kallbris hade avlidit den 7 april i en ålder av 91 år. Vid begravningsgudstjänsten den 6 maj i Skogskapellet, Jönköping deltog ett stort antal kollegor som hedrade Sven-Olas minne! Hedersvakt vid båren stod Christian Gustavsson vid Jönköpings polisförenings vackra standar. Våra tankar går nu till Helgi och dottern Lena med familj.


Alla tillönskas en skön sommar!
/Bruno24 januari 2019
Så har ”vårsäsongen” startat mitt i vintern och flera sektioner är på gång med sin verksamhet. I går spelades det boule ute i Hovslätt med sexton deltagare, varav tre ”nyförvärv”, vilket är mycket glädjande! Nästa fredag, 1 februari, är det lunchträff på Lindgården. I februari startar också damerna sina vandringar/träffar. Den större vandringssektionen startar inte upp verksamheten förrän i mars.
En liten redovisning av alla födelsedagskort som ska skickas ut under året kan vara på sin plats, 8 medlemmar blir 70 år, 15 blir 75 år, 12 blir 80 år, 6 blir 85 år, 3 blir 90 år och en fyller 95 år! Magnus Wennblom sköter de här ”utskicken” i styrelsens namn. Tack Magnus för din insats.
Vid 90, 95 etc blir man erbjuden besök i bostaden med blommor av representant/er från styrelsen.


Känn er varmt välkomna att delta i de olika sektionernas arrangemang!
/Bruno